közhelyek annyiszor jönnek ki a számon

11 ápr

Olyan jó azt hinni, hogy majd én megváltom a világot, meg ehhez hasonlók. Biztos én vagyok valamiféle kiválasztott, különleges szuperhős, akinek mindig minden sikerül. És én majd fényt hozok a sötétségbe, felnyitom a vakok szemét, és tavaszt hozok a hosszú tél után.

És olykor pedig szembesülök azzal, hogy a kudarc az élet része. Bár valamit nagyon próbálok, mégsem jön össze. Ilyenkor menthetetlenül belénk ég a tudat, hogy bármiféle erőfeszítés halálra van ítélve. Pedig csak tovább kell lépni, és erőt és energiát kell gyűjteni a megújuló energiaforrásokból. Legyen az a család, a barát, a tavasz vagy a csoki.

Vagy egyszerűen csak nem szabad feladni az út közepén, és menni kell, törtetni a cél felé, felkészülve bármiféle eshetőségre. Jóra s rosszra egyaránt. Ha pedig a rossz következik be, egyszerűen csak könyveljük el azt jó tanulságként, valamint gondoljunk arra, hogy

lesz ez még így se.
Reklámok

2 hozzászólás to “közhelyek annyiszor jönnek ki a számon”

  1. kövidinka 2011. április 14. - 09:33 #

    megújuló energiaforrások: Legyen az a család, a barát, a tavasz vagy a csoki.

    🙂 Tecc.

  2. Randall 2011. április 15. - 07:20 #

    Nos valóban, tinédzser korban a hormonok dúlnak, az élet előttünk áll, erőnk teljében bármit véghez tudunk vinni – elméletben. Ugyanis számos buktató van az életben, a kitűzött célok előtt. Kérdés, hogy már az első akadálynál megtorpanunk, belefáradunk a küzdésbe, vagy véresen, leharcolva, már-már életünk határán is végigvisszük azt, amit elterveztünk. Lehet nevezni céltudatosságnak, vagy egyszerűen makacsságnak, de a célhoz vezető út nem számít. Csak a végeredmény.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: