na álljunk csak meg egy kicsit

30 jan

Ugye nagy a félelem, hogy ezzel a sok káros dologgal tönkretesszük, elpusztítjuk a Földünket. De valamire rá kellett jönnöm; mégpedig ez egy teljes mértékben nagyképű kijelentés mind a környezetvédőktől, mind azoktól a politikusoktól, akik szívügyüknek érzik a környezet tisztántartását. Globális felmelegedés? Az bekövetkezne ígyis-úgyis, mert láttam a National Geographic-en, mi csak rásegítünk egy picit.

Hogy lehetnek ilyen önteltek? A bolygónk mindig erősebb volt, és mindig erősebb is lesz, mint mi. Nem tudjuk elpusztítani. Ha átlépünk egy bizonyos határt, majd ő söpör le minket a felszínéről, és létezik tovább. Miért nem mondják inkább úgy, hogy “ne hagyjuk, hogy a bolygónk elpusztítson minket”?

/Coelho/

Azért, mert ha azt mondjuk, hogy nekünk kell megmenteni a Földet, az hatalmat ad nekünk. És ugye elég szánalmasan hangozna az a tény, hogy a saját lakhelyünk bármikor (mert tulajdonképpen bármikor) elsöpörhet minket a felszínéről. De így legalább nem kell szembenéznünk korlátolt képességeinkkel és lehetőségeinkkel, nem tűnünk olyan tehetetlennek. Nagyképűek vagyunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: