Mi lesz velünk?

25 Sze

Adott egy bolond társaság, akikről azt hinnéd, hogy komolytalan szórakozás az életük, de ahogy telik az idő, (és egyszer úgyis mindenki felnő, így ők is) rájöhetsz, hogy nem is olyan komolytalanok és éretlenek e történet főszereplői.

Egy kellemes őszi estén összeültek, mint régi jó barátok, és beszélgettek. Aztán valahogy feljött arról a szó, hogy vajon mi lesz velük 10 év múlva, ha felnőnek. Mindenki elmondta mindenkiről a saját véleményét az épp soron következő társának jövőjével kapcsolatban. Legyen szó 2 vagy 3 gyerekről, szőke vagy barna feleségről, sznobizmusról vagy gazdagságról, senki sem rugaszkodott el a valóságtól. És nem is az benne a legjobb, hogy halljuk a pozitív képet magunkról mások szerint, hanem az a kötelék, ami akkor kialakult köztük. A másik szépsége a beszélgetésnek abban volt, hogy bár mindenki titkon álmodik arról, hogy elismertek legyenek és kiemelkedhessenek a tömegből, de mégis mindegyikük a saját tapasztalataiból indult ki. Határozott vélemény arról, hogy ha X-nek lesz családja, akkor mindent meg fog tenni értük, mert tudja milyen, ha a szülők elhanyagolják a gyereket. Y pedig nem csak egy gyereket szeretne, mert bár neki nincs testvére, de tudja és látja másokon, hogy a testvéri szeretet milyen szívmelengető tud lenni.

Az a kötelék pedig most megerősödött, mert konkrétan ugyan senki sem mondta ki, de szerintem mindegyikük szeretné a többieket az életében tudni 10, 20, akár 30 év múlva is.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: