Kérdések halmaza

13 aug

Elkapott a hév, hogy írjak. Vagyis kérdezzek. De nem tudom kitől kérdezem, valószínűleg senkitől, és mégis mindentől, mindenkitől. Mert az Univerzum kérdéseire senki sem tudhatja a választ közülünk. Amire pedig most lennék kíváncsi, arra az a rengeteg vallás próbálna válaszolni. De nehéz választani, hogy melyik a hihetőbb. Magamra hagyatkozok.

Van élet a halál után? Illetve, egyáltalán mi van a halál után? Most higgyem el azt, hogy nincs semmi? Az elkeserítene. Ha van valami értelme az emberek életének ebben a világban (ld. előző bejegyzés kérdései), akkor szomorú lenne azt gondolni, hogy leéltük rövid életünket sok harccal, majd a semmibe érkezünk. Megszűnünk létezni.
A mennyországba jutnánk, vagy talán a pokolba? És onnan figyelnénk szeretteink mindennapjait? És azután? Vígan szűrcsöljük a koktélokat, vagy épp egy forró üstben főznek meg minket, hogy mindennap szenvedjünk tovább? Egyáltalán, hol van a mennyország és a pokol? Nekem a pokol az lenne, ha bezárnának egy szobába, ahol csak hard techno megy. De valaki azt szereti. Akkor mégis milyen a mennyország és a pokol? Van értelme ezen gondolkozni?
Ugyanis lehet, hogy a lelkünk tovább fog élni, és keres egy másik testet. Reinkarnáció. Akkor miért nem emlékszünk az előző életünkre? Miért felejtené el a lélek a saját történetét? Most ha meghalnék, akkor egy lámába is kerülhetne a lelkem?

Na és ezek a kérdések? Van értelmük feltenni őket, ha már úgyis mindegy lesz? Nem arra kell törekedni, hogy hova jussunk el a halál után, vagy épp mi legyen a lelkünkből. Most kell harcolni. A harcosoknak pedig nem szabad félniük a haláltól, mert az életüknek sem lenne értelme folyamatos félelem mellett.

Reklámok

Egy hozzászólás to “Kérdések halmaza”

  1. bekesip 2010. augusztus 19. - 20:16 #

    Gondolom a mennyország és a pokol ugyanúgy relatív mint majdnem minden ezen a világon.
    Mindenki máshogy éli/ élné meg ha oda jutna, pont úgy hogy neki jó vagy rossz “legyen” attól függően hogy hova kerül. Bár lehet hogy egy kicsit hülyén hangzik. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: