Viharfelhők gyülekeznek…

12 aug

Mindenhol és mindenhogy, de leginkább ma este az égen. A tavalyi Perseida-termés valahogy jobbra sikeredett, egész nyáron kb. 11-et láthattam, ebből 10-et egy este alatt. Annak a 10-nek lett volna ma az évfordulója, ha messzitávolból érkező fellegek el nem rontják a csillagos este szépségét. Mindenesetre láttam 1-et, vagy 2-t, nem tudom, hogy a második az tényleg az volt-e. De az első egy tökéletes pillanat pontja volt az i-n.
Jó volt részese lenni egy ilyen eseménynek egyébként. Tudva, hogy sok-sok ember nézi az eget, várva a (számukra) csodát, valami különlegeset látni, közösen barátokkal, szerelmekkel, családdal. Érezve, hogy pár száz kilométerrel arrébb innen a legjobb barátaid is nézik, és rájuk gondolsz, és fordítva. Fontos emberek az életedből, mind ugyanabba az irányba néz. És ez egy csoda, nem pedig az, amit egy nálunk hatalmasabb és bonyolultabb dolog hoz létre, és már évezredek óta tart. Az az igazi csoda, amit mi magunk viszünk véghez, és hatására mindenki szívét szeretet tölti el. 

Belegondoltatok már abba, hogy milyen nagy is az Univerzum? Mi lehet a végén, 13-14 milliárd fényévnyire innen? Mi van ott? A mi életünk mégis mit ér ebben a hatalmas világban? Mi miért vagyunk? Mások vannak? (Hát persze, butaság lenne azt mondani, hogy máshol nincs élet, csak lehet, hogy nem víz az életfeltételük.) Egyszer vége lesz ennek a növekedésnek, ami még most is tart, lehetetlenné téve a világűr teljes megismerését? Nekem ezt jelenti a csillagos ég. Sok kérdés, amire valószínűleg nem kapok választ ebben az életben. Talán nem is akarom igazán tudni.
Mert az ismeretlen mindig izgalmasabb a megszokottnál…

Ennyi a ma esti brainstorming-ból, folytköv.

Reklámok

Egy hozzászólás to “Viharfelhők gyülekeznek…”

  1. lillla 2010. augusztus 13. - 00:39 #

    A képen: az Orion nebula

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: