Barátaimnak

18 jún

Az imént beszéltem az egyik legjobb barátnőmmel. Feljött egy kis apróság: hogy álljunk ki a barátokért.

Mindenki követ el hibákat. Keveset, vagy sokat, esetleg ugyanazt többször… Mindegy. A lényeg, hogy vannak barátaink, akik emlékeztetnek arra, hogy hé, itt a határ, tudom mennyire szeretnéd, de ne tedd meg. Ne tedd meg újra.  Olyan sok barátságnak titulált kapcsolat van az emberek közt, amik egy piti dolog miatt érnek véget, csak mert X-nek nem tetszett Y viselkedése. Ez az, ami velünk aligha fog megtörténni. Amíg kiállunk egymásért, addig biztos nem.

Tavaly nekem is majdnem sikerült elveszítenem a számomra legfontosabb személyeket, de már tanultam a hibáimból. És bíztak bennem, és abban, hogy egyszer megint minden jó lesz.

Most valaki más követett el olyan ballépéseket, amiket a pillanat heve váltott ki. Normális esetben elítélem, de barátról van szó, és mellette állok/állunk, és nem pártolunk el mellőle csak azért, mert az elveinkkel szembenálló dolgot csinált. Addig támogatjuk, amíg tudjuk, hogy bízhatunk benne, és nem látjuk visszafordíthatatlannak az egészet.

Olyan szívmelengető érzés, amikor tudjuk, hogy vannak barátaink, akik megmondják nekünk őszintén, mi van. Adott pillanatban persze rosszul esik, de később rájössz, hogy ha nem mondták volna, akkor még itt se tartanál.

Csak azért, mert valaki a barátod, nem csak a szépet és jót kell mondani, nem szabad köntörfalazni, mert visszaüthet rajtad. És ezért örülök, hogy tudom, hogy kik és milyenek az igaz barátaim.

🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: