Sirassuk a boldogtalanokat

8 Már

Itt ülök már vagy fél órája a természet művészet-töri füzetem felett, Michelangelo életútját olvasgatva, miközben a háttérben szól a tévé, és mégis úgy érzem, hogy írnom kell. Peti ösztönöz. Szerintem sokmindenben egyetértünk, gondolok itt arra, hogy a boldogságunkat nem csak hatalmas dolgok válthatják ki. A mai örömöm például egy zongorajáték volt, Dávid által. Vagy hogy nőnap alkalmából kaptunk csokit az osztálytársaktól. Vagy hogy a névnapos Zé örül a hármunk által készített sütinek. Ilyenkor még az olyan apróságok sem idegesítenek fel, mint reggel megtudni, hogy délután van egy határidő a versenyre, ami meg szerdán lesz. Köszi, kemény 2 nap felkészülni teljesen, majdhogynem a nulláról kezdve.

Jövőhéten kiruccanunk Prágába, várom már nagyon. Kedves kis osztály, kedves kis tanárnővel, aki félti a gyerekeket, mint a tyúkanyó a csibéit, csak sajnos arra nem eszmél fel, hogy ezek a csibék már nem kis sárga, pihés, csipogó fiókák, hanem ifjú kakaskák és csirkék. Ez most lehet egy durva hasonlat volt, de a lényeg megmaradt.
Azt nem értem, hogy ha hétfőn ünnepnap van, szerdán meg utazunk is, akkor a kedd mire lesz jó? Lesz egyáltalán értelme felkelni aznap?

Legyen a lényeg annyi, hogy Michelangelo 40 évig dolgozott II. Gyula pápa síremlékén, amit még azután sem fejezett be halála miatt, és a Mona Lisa másik nevéről egy rajzeszköz jut eszünkbe.

Reklámok

2 hozzászólás to “Sirassuk a boldogtalanokat”

  1. lightenedpietro 2010. március 13. - 15:34 #

    teljesen egyettudok érteni veled, az apró örömök boldog pillanatok felbecsülehetetlenek 😀

    • lillacsi 2010. március 13. - 23:27 #

      tudom 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: